fbpx

SPOSÓB KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIES PRZEZ SKLEP KONOPNY PUREHEMP.PL

1. Pliki cookies są jedynym źródłem automatycznie zbieranych przez sklep CBD PUREHEMP informacji.

2. Pliki cookies to pliki tekstowe przechowywane na lub w urządzeniu końcowym użytkownika sklepu. Są one przeznaczone do łatwego korzystania z możliwości sklepu. Umożliwiają prawidłowe i efektywne świadczenie usług i obsługę użytkowników odwiedzających sklep internetowy https://purehemp.pl. Ich zawartość stanowi głównie nazwa strony internetowej z której pochodzą, ich unikalny numer oraz określenie czasu w jakim są przechowywane na urządzeniu końcowym.

3. Pliki cookies, za wyjątkiem plików cookies sesyjnych, pochodzące ze sklepu PUREHEMP są przechowywane na urządzeniu końcowym przez okres nie krótszy niż 30 dni.

4. Operator sklepu PUREHEMP – SEMIKO Sp. z o.o. – jest podmiotem umieszczającym pliki cookies na urządzeniach końcowych użytkowników sklepu i ma do nich bezpośredni dostęp.

5. Pliki cookies są wykorzystywane przez operatora sklepu przede wszystkim do:

a. Dostosowania treści stron sklepu internetowego www.PUREHEMP.pl do indywidualnych preferencji użytkownika w tym w szczególności pliki te są przystosowane do rozpoznawania urządzenia, z którego użytkownik korzysta w celu wyświetlenia strony zgodnie z jego preferencjami;

b. Gromadzenia danych statystycznych ułatwiających rozpoznawanie preferencji i zachowań użytkowników podczas wiz na stronach sklepu www.purehemp.pl; analiza wspomnianych danych jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu sklepu do aktualnych trendów oraz do szeroko pojętej analizy popularności strony;

c. Ułatwienia logowania się użytkowników do serwisu;

d. Utrzymania użytkownika jako zalogowanego podczas eksploracji wszystkich stron sklepu www.purehemp.pl, które postanowi on odwiedzić w czasie trwania pojedynczej sesji;

e. Gromadzenia danych statystycznych umożliwiających identyfikację użytkowników trafiających do sklepu www.purehemp.pl za pośrednictwem programu partnerskiego/afiliacyjnego oraz w celu zarządzania wspomnianym programem;

6. Stosujemy trzy zasadnicze rodzaje plików cookies – sesyjne, stałe i należące do podmiotów zewnętrznych:

a. Pliki sesyjne to pliki cookies przechowywane do momentu opuszczenia stron sklepu (np. poprzez wejście na inną strone, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki)

b. Pliki stałe – są to pliki o z góry określonej żywotności, zwykle nie krótszej niż 30 dni, po upływie tego czasu pliki te są usuwane z urządzenia końcowego; mogą być to także pliki, których żywotność nie została określona i pozostające w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia z tego urządzenia;

c. Pliki podmiotów zewnętrznych – stosowane do śledzenia aktywności użytkowników na stronach sklepu www.purehemp.pl przede wszystkim w celach analitycznych związanych badaniem i audytami oglądalności np. Google Analitycs, prezentowania treści multimedialnych pobieranych z zewnętrznych źródeł np. filmy z YouTube.com lub Vimeo, prezentowania reklam dostosowanych do preferencji użytkowników sklepu https://www.purehemp.pl w systemach typu Google AdSens, logowania do serwisu za pomocą dostępu do kont w portalach społecznościowych np. Facebook, prezentowania opinii i rekomendacji publikowanych w zewnętrznych serwisach np. Ceneo.pl, Opineo.pl, ułatwienia komunikacji na stronach sklepu internetowego purehemp.pl przy pomocy usług zewnętrznych np. Live Chat

7. Każdy użytkownik może w dowolnej chwili dokonać zmian ustawień swojej przeglądarki blokując obsługę plików cookies. Może także każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Przeglądarki mają swoje unikalne możliwości i opcje związane z obsługa plików cookies, które dostępne są dla każdego ich użytkownika. Przeglądarki są domyślnie ustawione pod kątem akceptacji plików cookies w urządzeniu końcowym, z którego korzystają odwiedzający sklep internetowy purehemp.pl.

8. Operator sklepu internetowego https://www.purehemp.pl informuje, że zmiany ustawień przeglądarki, w szczególności zmiany ustawień związanych z zapisywaniem plikow cookies na urządzeniu końcowym należącym do użytkownika sklepu mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji sklepu internetowego i znajdujących się w jego zasobach stron internetowych.

9. Korzystając z plików cookies zamieszczonych w urządzeniu końcowym użytkownika sklepu www.purehemp.pl zastrzegamy sobie prawo i możliwość do ich wykorzystania w ramach współpracy z naszymi partnerami handlowymi, afiliacyjnymi lub reklamodawcami.

10. Wszelkie informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w ich menu, w dokumentach pomocy lub na stronach ich autorów/producentów.

11. Przy pomocy stosowanych przez nas plikow cookies nie jest możliwa identyfikacja tożsamości użytkowników sklepu. Dane pozyskane dzięki plikom cookies nie są łączone z danymi osobowymi pozyskanymi w wyniku innych działań użytkowników korzystających z funkcjonalności dostępnych w sklepie konopnym PUREHEMP.pl.

12. Stosowane przez nas pliki cookies nie zmieniają, ani w żaden inny sposób nie wpływają na działanie urządzeń końcowych, na których są przechowywane. Nie zmieniają także w żadnym wypadku konfiguracji urządzeń końcowych, przeglądarek ani żadnego oprogramowania należących do użytkowników.

13. Stosowane przez nas ciasteczka są starannie zabezpieczone przed dostępem osób trzecich do danych w nich zawartych.

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU CBD

www.purehemp.pl Twoje dane osobowe są dla nas ważne! Postępujemy z nimi zawsze zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa, z których za najistotniejsze uznawane są przepisy Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych z dn. 27.04.2016 (tzw. „RODO”). Chcemy byś miał dostęp do pełnej informacji oraz całkowitą kontrolę nad przetwarzanymi przez nas danymi osobowymi.

W JAKI SPOSÓB WCHODZIMY W POSIADANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Z Twoich danych osobowych korzystamy od momentu podjęcia przez Ciebie decyzji o dokonaniu zakupów w naszym sklepie internetowym www.purehemp.pl lub od momentu wyrażenia przez Ciebie zgody na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną np. na wskazany przez Ciebie adres e-mail. Mogą też zdarzyć się inne sposoby dobrowolnego przekazywania nam przez Ciebie Twoich danych osobowych. Pamiętaj, że prowadzimy działalność w oparciu o Regulamin, z którego treścią możesz zapoznać się klikając tutaj [link do regulaminu sklepu]

KTO ADMINISTRUJE TWOIMI DANYMI OSOBOWYMI?

Administratorem danych osobowych jest spółka SEMIKO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w 32-400 Myślenice, ul. Klakurki 2A zarejestrowanej przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieście, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 000077723.

GDZIE ZNAJDĘ KONTAKT DO ADMINISTRATORA DANYCH OSOBOWYCH?

Kontakt z naszym Inspektorem Ochrony Danych poczta elektroniczna e-mail na adres kontakt@purehemp.pl z adnotacją w tytule „Inspektor Danych Osobowych” lub tradycyjną korespondencję skieruj do: Inspektor Ochrony Danych SEMIKO Sp. z o.o. ul. Klakurki 2A 32-400 Myślenice

W JAKI SPOSÓB PRZETWARZACIE MOJE DANE OSOBOWE?

W sytuacji kiedy przekażesz nam swoje dane osobowe korzystając z naszego sklepu https://purehemp.pl Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać w takich celach jak:

A) Wykonanie umów sprzedaży towarów z oferty sklepu www.purehemp.pl; w takich sytuacjach podstawą przetwarzania danych osobowych jest umowa pomiędzy tobą, a Operatorem sklepu www.purehemp.pl oraz związana z tym faktem akceptacja Regulaminu. Do tego celu będziemy wymagać od Ciebie największej ilości danych, ale zawsze tylko i wyłącznie w zakresie niezbędnym do realizacji umowy sprzedaży oraz dostarczenia zakupionych przez Ciebie towarów pod wskazany adres. Zwróć uwagę na fakt, że podanie Twoich danych osobowych nie jest w tym przypadku obowiązkowe, ale jest konieczne w celu prawidłowego wykonania umowy,

B) Prowadzenia Twojego konta na stronach sklepu konopnego www.purehemp.pl w której to sytuacji podstawą przetwarzania Twoich danych osobowych jest umowa zawarta pomiędzy Tobą, a Operatorem sklepu www.purehemp.pl prowadząca do założenia przez Ciebie konta i akceptacji Regulaminu. Pamiętaj, że dzięki założeniu konta masz dostęp do przekazanych nam danych w tym także do historii Twoich zakupów oraz wykonywania praw wynikających z przepisów o ochronie danych osobowych. Także w tym przypadku podanie danych nie jest obowiązkowe, ale ma charakter konieczny w celu prawidłowej realizacji umowy i obsługi.

C) Jeśli uzyskamy na to Twoją zgodę będziemy wysyłać do Ciebie informacje handlowe związane z ofertą sklepu www.purehemp.pl. Owa zgoda stanowi podstawę przetwarzania danych, możesz ja cofnąć w dowolnym momencie klikając w odpowiedni link w każdej wiadomości e-mail o charakterze promocyjno-handlowym, nie jest ona obowiązkowa. Jeśli cofniesz zgodę to fakt ten nie będzie miał wpływu na prawidłowość przetwarzania danych w okresie sprzed tego działania.

D) Jeśli uzyskamy na to Twoją zgodę będziemy wysyłać do Ciebie informacje handlowe związane z ofertą sklepu www.purehemp.pl na podany przez Ciebie nr telefonu komórkowego. Owa zgoda stanowi podstawę przetwarzania danych, możesz ja cofnąć w dowolnym momencie pisząc na wskazany wyżej adres e-mail, nie jest ona obowiązkowa. Jeśli cofniesz zgodę to fakt ten nie będzie miał wpływu na prawidłowość przetwarzania danych w okresie sprzed tego działania.

E) Kierowania do Ciebie na stronach sklepu konopnego www.purehemp.pl zspersonalizowanych komunikatów marketingowych lub promocyjnych mogących mieć charakter sugestii zakupu określonych w procesie profilowania towarów. W tym przypadku podstawą przetwarzania danych jest nasz interes polegający promocji/marketingu towarów oferowanych w sklepie CBD www.purehemp.pl.

F) Statystycznych wynikających z potrzeb analitycznych Operatora sklepu konopnego www.purehemp.pl. Także w tym przypadku podstawą przetwarzania danych jest nasz prawnie uzasadniony interes polegający na konieczności zbierania informacji i danych potrzebnych do rozwoju działalności, dostosowywania usług do potrzeb użytkowników oraz do podnoszenia pozycji konkurencyjnej na rynku.

G) Potwierdzania wykonania naszych obowiązków, dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami kierowanymi przeciwko nam, zapobiegania i/lub wykrywania oszustw. W takich sytuacjach podstawą przetwarzania Twoich danych jest nasz prawnie uzasadniony interes – ochrona praw, potwierdzenie wywiązania się z obowiązków oraz uzyskanie z należnego wynagrodzenia od naszych klientów. Staramy się być maksymalnie przejrzyści w naszych działaniach związanych z przetwarzaniem danych osobowych. Wszelkie pytania dotyczące procesu i zasad ich przetwarzania kieruj do nas pisemnie, najlepiej mailowo na wskazany wyżej adres. Dane osobowe przetwarzamy zgodnie z prawem, a jednocześnie dbamy o ich aktualność i prawidłowość dlatego okresowo możemy przypominać Ci o konieczności aktualizacji danych wysyłając odpowiednią wiadomość na podany przez Ciebie adres e-mail. Możesz być pewny, że Twoje dane osobowe nie będą nigdy przetwarzane w celu zautomatyzowania podejmowania przez Ciebie decyzji bez Twojej zgody.

CZY PODANIE DANYCH OSOBOWYCH JEST OBLIGATORYJNE?

To od Ciebie zależy czy i jakie dane nam przekażesz i udostępnisz. Musisz jednak pamiętać, że dokonując zakupu w CBD sklepie www.purehemp.pl będzie potrzebowali określonych danych (ich podanie będzie obowiązkowe) w celu prawidłowego wykonania umowy sprzedaży. Bez nich realizacja umowy będzie niemożliwa, a co za tym idzie ich brak będzie skutkował brakiem możliwości złożenia zamówienia. Na pewno nie jest i nigdy nie będzie obowiązkowe wyrażenie przez Ciebie zgody na otrzymywanie informacji handlowych (np. newslettera) na podany przez Ciebie adres email lub nr telefonu w celu realizacji zawartej między nami umowy sprzedaży. Jeśli jednak zdecydujesz się taką zgodę wyrazić pamiętaj, że możesz ją cofnąć w każdym czasie.

KOMU UDOSTĘPNIAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Twoje dane będziemy przekazywać współpracującym z nami podmiotom w szczególności w sytuacji kiedy współpraca taka będzie niezbędna do realizacji umowy sprzedaży zakupionych przez Ciebie produktów. W zależności od wybranego sposobu dostawy udostępnimy Twoje dane jednej z firm kurierskich/pocztowych: DPD Poland Sp. z o.o., Poczta Polska S.A., InPost S.A. lub innym podmiotom świadczącym usługi kurierskie i pocztowe, z którym współpracujemy teraz lub będziemy współpracować w przyszłości. Ponad to w zależności od wybranej przez Ciebie metody płatności za zakupiony towar udostępnimy Twoje dane niezbędne do odbioru lub dokonania płatności następującym podmiotom: Jednej z wymienionych powyżej firm kurierskich w sytuacji kiedy jako sposób płatności wybierzesz opcję „za pobraniem”, PayU S.A. jeżeli jako sposób zapłaty wybrałeś PayU lub innym podmiotom będącym operatorami płatniczymi, z którymi nawiążemy współpracę w celu otrzymania ceny zakupionych przez Ciebie produktów. W sytuacji kiedy wyraziłeś zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przez Ciebie adres e-mail lub nr telefonu komórkowego będziemy udostępniać Twoje dane podmiotom świadczącym na nasze zlecenie usługę wysyłki informacji handlowych. Należą do nich: Obecnie nie prowadzimy działań wysyłkowych informacji handlowych pocztą e-mail ani na nr telefonów komórkowych. Twoje dane osobowe możemy także udostępniać innym podmiotom z powyższych kategorii jeśli nawiążemy taką współpracę w przyszłości.

JAK DŁUGO PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Dane osobowe, które nam przekażesz będziemy przetwarzać w okresie:

A) Niezbędnym do realizacji umowy sprzedaży, a także do obsługi roszczeń oraz do potwierdzania wykonania naszych obowiązków i/lub dochodzenia naszych roszczeń lub obrony przed roszczeniami, które mogą być kierowane w stosunku do nas – nie dłużej niż 10 lat od dnia wejścia w posiadanie Twoich danych osobowych;

B) W sytuacji kiedy zgłosisz żądanie usunięcia konta w sklepie CBD www.purehemp.pl będziemy przetwarzać Twoje dane w okresie niezbędnym do potwierdzenia wykonania naszych obowiązków oraz w dochodzenia naszych roszczeń lub obrony przed roszczeniami, które mogą być kierowane przeciwko nam – także w tej sytuacji nie dłużej niż 10 lat od dnia wejścia w posiadanie Twoich danych osobowych;

CZY TWOJE DANE OSOBOWE SĄ BEZPIECZNE?

W celu zabezpieczenia znajdujących się w naszym posiadaniu danych osobowych stosujemy zabezpieczenia informatyczne i organizacyjne minimalizujące ryzyko wycieku danych, ich zniszczenie, zafałszowanie lub dezintegrację: systemy firewall, systemy antymaleware, antywirusowe i antyspamowe, wewnętrzne procedury dostępu, odtwarzania awaryjnego oraz tworzenia kopii zapasowych. Stosujemy wysoki poziom bezpieczeństwa dostarczany przez naszych renomowanych dostawców usług hostingowych. Stosujemy wysoki poziom szyfrowania połączenia HTTPS/SSL. Współpracujemy z renomowanym dostawcą usług hostingowych, który ma wdrożony system bezpieczeństwa WAF. Należy jednak pamiętać, że korzystanie z sieci Internet wiąże się nierozerwalnie z ryzykiem i trudnymi albo wręcz niemożliwymi do przewidzenia zagrożeniami i możliwością wystąpienia incydentów zagrażających bezpieczeństwu danych osobowych. Dostawca naszych usług hostingowych prowadzi ciągły monitoring punktów krytycznych systemu dzięki czemu ryzyko to jest minimalizowane.

JAKIE MASZ PRAWA W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM PRZEZ NAS TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Skoro zdecydowałeś się przekazać nam Twoje dane osobowe przysługuje Ci z tego względu szereg praw wynikających z obowiązywania przepisów RODO:

A) Prawo do informacji w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe. Wszelkie pytania w tym zakresie kieruj do nas za pomocą dostępnego na stronie formularza kontaktowego lub na adres e-mail kontakt@purehemp.pl. Na wszystkie pytania chętnie odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.

B) Prawo dostępu i aktualizacji danych – do swoich danych masz dostęp zawsze, przez 24 godziny, 7 dni w tygodni jeśli tylko posiadasz dostęp do Internetu i możesz zalogować się na swoje konto Klienta w naszym sklepie konopnym https://purehemp.pl. Swoje dane możesz tam edytować i aktualizować. Jeżeli nie założyłeś konta skontaktuj się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego dostępnego na stronach sklepu wpisując w temacie wiadomości „Inspektor Danych Osobowych / RODO”. W odpowiedzi przekażemy Ci informacje o tym jakie Twoje dane osobowe przetwarzamy i zaktualizujemy je na Twoje życzenie.

C) Prawo do usunięcia danych – jeśli z jakiegoś powodu będziesz chciał abyśmy zaprzestali przetwarzania Twoich danych osobowych możesz usunąć swoje konto w sklepie CBD www.purehemp.pl lub zgłosić nam takie żądanie. Pamiętaj jednak, że nie jest to prawo bezwarunkowe ani bezwzględne i mamy możliwość odmówić wykonania żądania usunięcia danych jeśli mamy podstawę do ich dalszego przetwarzania np. w związku z realizacją jakiegokolwiek obowiązku prawnego lub w związku z dochodzeniem roszczeń lub obrony przed roszczeniami kierowanymi przeciwko nam;

D) Możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych;

E) Możesz zgłosić sprzeciw co do przetwarzania Twoich danych jeśli przetwarzanie ich wynika z uzasadnionego interesu Operatora lub wykonywania zadań w interesie publicznym;

F) Możesz cofnąć zgodę jeśli dane są przetwarzane do celów wymagających Twojej uprzedniej zgody;

G) Możesz zażądać przeniesienia danych w sytuacji kiedy przetwarzanie odbywa się na podstawie umowy lub Twojej zgody. Wszystkie powyższe prawa możesz wykonać kontaktując się z naszym Inspektorem Ochrony Danych na adres e-mail: kontakt@purehemp.pl lub za pośrednictwem formularza na stronie sklepu z dopiskiem w tytule wiadomości „Inspektor Danych Osobowych / RODO”.

JAK SZYBKO ODPOWIADAMY W SPRAWACH ZWIAZANYCH Z DANYMI OSOBOWYMI?

Twoje żądania będziemy się starać wykonać najszybciej jak będzie to możliwe. Również na Twoje pytania będziemy się starali odpowiadać niezwłocznie. Niezależnie od sytuacji wiadomość od nas powinieneś otrzymać nie później niż w terminie 30 dni od dnia otrzymania Twojego żądania. Właśnie w tym terminie udzielimy odpowiedzi lub poinformujemy o konieczności wydłużenia terminu podając przyczyny takiego stanu rzeczy. Jeśli będziemy mieć wątpliwości czy to aby na pewno Ty zgłaszasz żądanie możliwe jest, że zadamy Ci kilka dodatkowych pytań mających na celu weryfikację Twojej tożsamości.

ORGAN WŁAŚCIWY DO WNOSZENIA SKARG

Jeśli z uzasadnionego względu uważasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Popularne wpisy

na naszym blogu

CBD a depresja
Zdrowie
11.10
2019

CBD a depresja

Wyobraź sobie, że istnieje możliwość wprowadzenia jednego naturalnego preparatu do codziennej diety, który może okazać się kluczem do wygrania walki […]

CZYTAJ WIĘCEJ
11 najlepszych powodów zastosowania oleju CBD
Zdrowie
24.04
2019

11 najlepszych powodów zastosowania oleju CBD

Wraz z postępującą świadomością szerokiego spektrum dobroczynnego zastosowania olej CBD staje się z dnia na dzień coraz popularniejszym suplementem diety. […]

CZYTAJ WIĘCEJ
Zalety oleju CBD wraz z zastosowaniami oraz działaniami niepożądanymi [2019]
Zdrowie
12.04
2019

Zalety oleju CBD wraz z zastosowaniami oraz działaniami niepożądanymi [2019]

Zalety oleju CBD wraz z działaniami niepożądanymi [2019] Kannabidiol to zdobywający coraz szersze uznanie naturalny związek chemiczny stosowany suplementacyjnie podczas […]

CZYTAJ WIĘCEJ

WYSYŁKA GRATIS
OD 200ZŁ

14 DNI NA
ZWROT

CERTYFIKOWANE
PRODUKTY

WYSYŁKA W CIĄGU
JEDNEGO DNIA ROBOCZEGO

Informujemy, że w celu stałego podnoszenia jakości naszych usług i oferty handlowej jak również w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym sklepie CBD https://purehemp.pl pragnąc dostosować nasz serwis do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy w sposób bezpieczny i przejrzysty z pomocy plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników naszego sklepu. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w ustawieniach Twojej przeglądarki internetowej. Więcej informacji na ten temat wraz z informacjami o tym jak przetwarzamy Twoje dane osobowe znajdziesz w naszej POLITYCE PRYWATNOŚCI.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close